biografi

SHIHO TOKUDA

Flamenco dancer

English | 日本語 | Svenska

Flamencodansare SHIHO TOKUDA

 

ÄR EN AV DEN INTERNATIONELLA FLAMENCO-SCENENS STARKASTE OCH MEST UTTRYCKSFULLA DANSARE

 

Japanska Shiho Tokuda är en utomordentlig, snabb och elegant dansare med en unik "old school flamenco" teknik som finslipats in i minsta detalj med hjälp av hennes fysiska styrka och känslomässiga engagemang. Resultatet har blivit en hisnande upplevelse som inte lämnar någon åskådare opåverkad.

 

För att på scen förkroppsliga sina långa studier och hårda arbete samt vidga vyerna och erfarenheterna påbörjade Shiho Tokuda i 2013 sina aktiviteter i Europa.

 

Härifrån arbetar hon nu med workshops och flamenco-kurser, liksom med föreställningar i Europa och i Centralamerikanska länder som tex Kuba.

 

 

Karriär och stora priser

 

Jag föddes 1982 i Kagoshima i Japan.

 

I 2005 började jag dansa flamenco på Osawa Flamenco Institute i Tokyo.

 

Från 2007 till 2012 studerade jag för Estudio Lunares, Kumiko Yoshida, och en rad spanska artister som Rafaela Carasco, Concha Vargas, Carmen Redisma, Farquito, Andrés Peña, Rocio Molina, Saray de los Reyes och många andra artister i Tokyo.

 

I augusti 2012 vann jag stora priset i kategorin solodansare i tävlingen arrangerad av Asociación Nipona de Flamenco, Tokyo, Japan.

 

I februari 2013 vann jag vid CAF-tävlingen i Tokyo stipendium för att studera vid Conservatorio Superior de Danza i Madrid.

 

I april 2013 flyttade jag till Spanien för att studera vid Escuela de Arte Flamenco Manuel Betanzos, Estudio Juana Amaya, Pastora Galvan och Familia Farruco i Sevilla i Spanien. I september samma år började studera vid Conservatorio Superior de Danza de Madrid.

 

Våren 2014 flyttade jag till Sverige för därifrån att fokusera på mina internationella aktiviteter.

 

 

 

 

All rights reserved. Copyright © Shiho Tokuda 2013-16